Babgulyás
(20-25 l-es bográcsban 30-35 főre)
Hozzávalók
- 1 db Füstölt csülök (1-1,5 kg)
- 1 db csülök (1-1,5 kg)
- 2-3 kg Sertés lapocka, comb
- 2,5 kg szárazbab libamáj
- 8- 10 db sárgarépa
- 8-10 db petrezselyem
- 1db karalábé
- 1 db kisebb zeller
- 60 dkg csipetke
- 0,5 l olaj, vagy zsiradék
- 5-6 db közepes vöröshagyma
- Fűszerek (pirospaprika, bors, fűszerkömény, só)
Elkészítése:
- A füstölt csülköt megfőzöm, levében hagyom kihűlni
- A babot beáztatom, a füstölt lében előfőzöm fél fövésig (még roppanjon)
- A hagymát apró kockára vágom, és szalma sárgára pirítom
- A tűzről levéve megszórom pirospaprikával
- A kockára vágott sertés lapockát, combot, csülköt belerakom, a tűzre visszatéve tovább fűszerezem, főzöm, vizet csak a végső esetbe teszek rá. A sónál rá kell számolni a füstölt lé sósságára
- A zöldségeket feldarabolom, előkészítem
- A húst 50%-os puhaságúra főzöm
- A leveszöldéggel, babbal, a felkockázott füstölt hússal készre főzöm
- Ha kell, közben fűszerezem
- A csipetkét akkor teszem bele, ha már minden megfőtt, mert annak nem sok főzés kell.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése