2010. október 6., szerda

Babgulyás


Babgulyás
(20-25 l-es bográcsban 30-35 főre)

Hozzávalók

  • 1 db Füstölt csülök (1-1,5 kg)
  • 1 db csülök (1-1,5 kg)
  • 2-3 kg Sertés lapocka, comb
  • 2,5 kg szárazbab libamáj
  • 8- 10 db sárgarépa
  • 8-10 db petrezselyem
  • 1db karalábé
  • 1 db kisebb zeller
  • 60 dkg csipetke
  • 0,5 l olaj, vagy zsiradék
  • 5-6 db közepes vöröshagyma
  • Fűszerek (pirospaprika, bors, fűszerkömény, só)


Elkészítése:


  • A füstölt csülköt megfőzöm, levében hagyom kihűlni
  • A babot beáztatom, a füstölt lében előfőzöm fél fövésig (még roppanjon)
  • A hagymát apró kockára vágom, és szalma sárgára pirítom
  • A tűzről levéve megszórom pirospaprikával
  • A kockára vágott sertés lapockát, combot, csülköt belerakom, a tűzre visszatéve tovább fűszerezem, főzöm, vizet csak a végső esetbe teszek rá. A sónál rá kell számolni a füstölt lé sósságára
  • A zöldségeket feldarabolom, előkészítem
  • A húst 50%-os puhaságúra főzöm
  • A leveszöldéggel, babbal, a felkockázott füstölt hússal készre főzöm
  • Ha kell, közben fűszerezem
  • A csipetkét akkor teszem bele, ha már minden megfőtt, mert annak nem sok főzés kell.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése