2010. július 29., csütörtök

Kecskepörkölt

Kecske pörkölt

Hozzávalók


  • 2-3      kg        kecskecomb lefilézve, felkockázva (kb. 2,5-3 kg hús)
  • 3          fej        hagyma
  • 4          ek        zsír
  • 1          nagyobb csokor kakukkfű és rozmaring összekötve
  • 6          szem    boróka bogyó
  • 6          szem    szegfűbors
  • 1          ek        koriander mag
  • 3          szem    paradicsom
  • só, bors
  • 4          gerezd  fokhagyma
  • 2          dl         száraz fehérbor

Elkészítése

  • A bográcsban megfonnyasztottam a hagymát a zsíron, majd rádobtam a húst, és lepirítottam.
  • A só és a bors kivételével beletettem a fűszereket is, és felöntöttem másfél deci vízzel.
  • Így főztem egy órát, közben néha pótoltam a vizet.
  • Apró kockákra vágtam a paradicsomot, a fokhagymát pedig ellapítottam, és mindkettőt a húshoz adtam.
  • Sóztam, borsoztam, majd főztem újabb órányit, amíg a hús megpuhult, a víz pedig tejesen elpárolgott.
  • Ekkor öntöttem fel a borral, főztem újabb negyed órát és kész is.
  • Ennyi idő alatt összesen két szem boróka maradt egészben, a többi fűszer teljesen elfőtt, csak a zöldfűszer maradékát kellett kivenni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése