Kecske pörkölt
Hozzávalók
- 2-3 kg kecskecomb lefilézve, felkockázva (kb. 2,5-3 kg hús)
- 3 fej hagyma
- 4 ek zsír
- 1 nagyobb csokor kakukkfű és rozmaring összekötve
- 6 szem boróka bogyó
- 6 szem szegfűbors
- 1 ek koriander mag
- 3 szem paradicsom
- só, bors
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 dl száraz fehérbor
Elkészítése
- A bográcsban megfonnyasztottam a hagymát a zsíron, majd rádobtam a húst, és lepirítottam.
- A só és a bors kivételével beletettem a fűszereket is, és felöntöttem másfél deci vízzel.
- Így főztem egy órát, közben néha pótoltam a vizet.
- Apró kockákra vágtam a paradicsomot, a fokhagymát pedig ellapítottam, és mindkettőt a húshoz adtam.
- Sóztam, borsoztam, majd főztem újabb órányit, amíg a hús megpuhult, a víz pedig tejesen elpárolgott.
- Ekkor öntöttem fel a borral, főztem újabb negyed órát és kész is.
- Ennyi idő alatt összesen két szem boróka maradt egészben, a többi fűszer teljesen elfőtt, csak a zöldfűszer maradékát kellett kivenni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése